HADEWYCH APPELDORN

MIJN MOTTO:

ZELF DOEN, ZELF VOELEN. JE EIGEN THERAPEUT WORDEN.

Even voorstellen: Mijn naam is Hadewych Appeldorn, geboren in Scheemda, Oldambt.

Sinds 2014 woon ik op een fijne plek in de stad Groningen.

Mijn opleiding tot Oefentherapeut heb ik gevolgd aan de Hogeschool Utrecht .

Ik heb als Oefentherapeut gewerkt in verpleeghuis 'Solwerd ', en in verpleeghuis 'Beatrixoord '.

Met m'n gezin zijn we in Lochem gaan wonen en daar startte ik mijn eigen praktijk  als Oefentherapeut Cesar/Mensendieck.

In 2000 zijn we verhuisd naar het Noorden van Nederland, en daar heb ik mijn praktijk voor Oefentherapie en Ademtherapie voortgezet, eerst in Assen, en vanaf 2006 in Eelde- Paterswolde. Een aantal jaren heb ik ook in Groningen en in Hoogezand gewerkt.

In mijn werk als therapeut/ coach vind ik het prettig om samen met de patient te overleggen en te bespreken wat belangrijk is om te oefenen of om te veranderen. Ik houd erg van mijn vak, en ik vind het fijn om aan te sluiten bij wat de patiënt / cliënt vraagt.

Post- HBO opleiding: In 2004 heb ik 2 jaar de post-HBO opleiding Adem- en Ontspanningstherapie van Jan van Dixhoorn gevolgd. Een methode die door eenvoudige oefeningen ontspanning brengt, en een betere manier van ademen.

 

In 2010 heb ik de opleiding Stress- en spanningreductie te Tilburg gevolgd.

In 2012 werd ik coordinator voor de oprichting van een Netwerk Oefentherapie bij Chronische Pijn in Groningen en Drenthe.

Als lid van het Chronische Pijn Netwerk, en vanuit mijn ervaring met de Ademtherapie en Ontspanningstherapie, verdiep ik me in de aandachtsgebieden Oncologie en pijn; paniek en moeite met ademen, en in Palliatieve zorg bij oncologie.

Sinds 2018 ben ik betrokken bij de oprichting van een Netwerk Paramedici en Palliatieve zorg Noord Nederland. Dit heeft verband met het overlijden van mijn man in 2013. Door al mijn ervaringen heb ik geleerd dat goede zorg aansluit bij de wensen van de patient. Samen bepaal je het proces, en het doel.

Ik ben aangesloten bij het FNS-netwerk, en volg scholing op het gebied van functionele neurologische stoornissen.

Daarnaast ben ik erg geinteresseerd in Overprikkeling , bijvoorbeeld bij Niet Aangeboren Hersenletsel. Overprikkeling en stress hebben een rechtstreekse verbinding met elkaar..

Ik sta ingeschreven in het kwaliteitsregister voor paramedici onder nummer: 59901147994. Ik heb contracten met zorgverzekeraars, o.a. Menzis, Achmea, VGZ, Univé, Delta Lloyd.

© 2021 Oefentherapie Noord

Hadewych Appeldorn - Oefentherapeut Cesar / Mensendieck