HADEWYCH APPELDORN

MIJN MOTTO:

ZELF DOEN, ZELF VOELEN. JE EIGEN THERAPEUT WORDEN.

Even voorstellen: Mijn naam is Hadewych Appeldorn, geboren in Scheemda, Oldambt. Ik was getrouwd met Hendrik Jan Boer. Hendrik Jan is in 2013 overleden. We hebben samen 2 kinderen gekregen.

 

In 1980 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool Utrecht als Oefentherapeut Cesar/Mensendieck . Ik had een eigen oefentherapiepraktijk in Lochem,maar sinds 2000 woon ik weer in het Noorden van Nederland, en heb ik mijn praktijk voor Oefentherapie Cesar/Mensendieck voortgezet, eerst in Assen, en vanaf 2006 in Eelde- Paterswolde. In mijn werk als oefentherapeut vind ik het prettig om samen met de patient te overleggen en te bespreken wat belangrijk is om te oefenen of om te veranderen. Ik houd erg van mijn vak, en ik vind het fijn om aan te sluiten bij wat de patiënt / cliënt vraagt.

Post- HBO opleiding: In 2004 heb ik de post-HBO opleiding Adem- en Ontspanningstherapie van Jan van Dixhoorn gevolgd. Een methode die door eenvoudige oefeningen ontspanning brengt, en een betere manier van ademen.

 

In 2010 de opleiding Stress- en spanningreductie te Tilburg. In 2013 Oefentherapie bij Chronische Pijn. Als lid van het Chronische Pijn Netwerk, en vanuit mijn ervaring met de Adem- en ontspanningstherapie, verdiep ik me in de aandachtsgebieden Oncologie en pijn; paniek en moeite met ademen, en in Palliatieve zorg bij oncologie.

In 2012 werd ik coordinator voor het Netwerk Oefentherapie bij Chronische Pijn in Groningen en Drenthe.Sinds 2019 ben ik betrokken bij de oprichting van het Netwerk paramedici en palliatieve zorg Noord Nederland.

Ik sta ingeschreven in het kwaliteitsregister voor paramedici onder nummer: 59901147994. Ik heb contracten met zorgverzekeraars, o.a. Menzis, Achmea, VGZ, Univé, Delta Lloyd.