OEFENTHERAPIE

Oefentherapie is een behandelmethode, bedoeld voor mensen met lichamelijke klachten zoals rugklachten, nekklachten, hoofdpijn , ademhalingsklachten , slaapproblemen.  

Oefentherapie Cesar / Mensendieck richt zich op het veranderen van houding en beweging. Dit gebeurt vanuit een goed onderbouwde oefenmethode, die al vele jaren succesvol is. Oefentherapie is een actieve bewegingstherapie: zelf doen, zelf meedenken, zelf ook oplossingen zoeken!

 

Een Oefentherapeut werkt vanuit de algemene dagelijkse bewegingen, zoals liggen, zitten, staan, lopen. En in die dagelijkse houdingen breng je de oefeningen in praktijk. We kijken samen naar het verband tussen de klachten en je lichaamshouding, bewegingsgewoonten, ademhaling, spanning of ontspanning. Samen kiezen we wat het belangrijkst is om te veranderen.

Oefentherapie Cesar / Mensendieck is een ontspannen activiteit; door de aandacht gerichte houdings- en bewegingsoefeningen  voel je je beter en gezonder.

Bekijk dit filmpje:

https://youtu.be/_OJE43DDOzk

Als pijn langdurig aanwezig is, heeft dat grote gevolgen voor het dagelijkse functioneren. Ik ben aangesloten bij het Netwerk Chronische Pijn en wij werken volgens een behandelwijze, speciaal ontwikkeld voor mensen met chronische pijn. Een combinatie van fysieke en mentale oefeningen zijn afgestemd op de persoonlijke situatie.

Kijk voor meer informatie op:

www.netwerkchronischepijn.nl

Wilt u meer informatie of heeft u specifieke vragen? Neem dan gerust contact op.


Of maak direct een afspraak:
Bellen / Whatsapp / Mailen / Contactformulier

© 2020 Oefentherapie Noord

Hadewych Appeldorn - Oefentherapeut Cesar / Mensendieck