Coaching en Ontspanning

Het is belangrijk dat je een balans vindt tussen spanning en ontspanning. Spanning en drukte zijn niet ongezond, maar geen tijd vinden om te ontspannen is dat wel! Ontspannen kun je door beweging, door verandering van houding, door bewust te ademen of door je aandacht te verleggen. 

Heb je last van pijnlijke gedachten en gevoelens die je ervan weerhouden om te ontspannen? Acceptatie- en commitmenttherapie leert je hoe je negatieve en manieren van denken kunt herkennen en de principes van de acceptatie- en commitmenttherapie (ACT) kunt toepassen in je dagelijks leven . ACT is nauw verbonden met de cognitieve gedragstherapie en maakt onder meer gebruik van strategieën uit de mindfulness. 

  

Burn-out ontstaat als je jezelf overvraagt. Dat kan door het werk, dat kan door privé- omstandigheden, door langdurige pijnklachten, of door een angst van binnen uit. Het heeft te maken met weten wie je bent, en hoe je jezelf overvraagt.

Ontspanningstherapie en coaching/ ACT vraagt van je dat je naar jezelf te kijkt. Naar wie je echt bent, en wat goed voor je is; het leert je iets over je eigen balans. Je lichaam vertelt wat veel spanning geeft, en wil je laten voelen dat het anders kan.

"

 Wat is ontspanning...... dat is voor iedereen anders. Het belangrijkste van ontspannen is dat je naar je eigen lichaam luistert en daar naar handelt. Ontspannen kan in allerlei vormen, voor de een is dat in de vorm van sport voor de ander in de vorm van een avondje gezellig eten of een heerlijke wandeling. Middels sessies van Hadewych leer je goed om te gaan met je eigen lichaam en gevoelens. Tevens geeft ze je handvatten om daar mee om te gaan. Deze bestaan voornamelijk uit ontspanningsoefeningen om je goed bewust te laten maken met wat het met je lichaam en geest doet. Op ieder moment van de dag kun je deze oefeningen toepassen, door bv goed op je ademhaling te letten, je voeten goed laten op de grond zetten en je bewust te zijn van je houding. De sessies bij Hadewych zijn zeer ontspannen. Ze luistert naar je en speelt daar goed op in en is hetgeen ze aangeeft soms pijnlijk herkenbaar. Na een sessie van Hadewych heb je een super relaxed gevoel en kun je er weer tegenaan ;-) 

PS.

"

"Normaal "

Dit lijkt heel gewoon

Maar nog lang niet grijpbaar

Het lijkt alsof ik op een andere planeet woon

Nog steeds in mijn doen en laten heel raar.

De weg naar normaal duurt heel erg lang

Ik verlang naar de tijd van het "normaal"

De ene week gaat het goed en dan ineens weer bang

Dat zijn de momenten waar ik dan echt van baal.

Dan weer een lange tijd zitten piekeren in mijn stoel

Mijn herstel gaat niet zoals ik het liefste zou zien

Een wirwar in je hoofd dat is wat ik dag in dag uit voel

Bij alles wat je wilt ondernemen, is dit niet teveel misschien?

Voor buitenaf lijkt alles in orde te zijn

Maar in je hoofd dat is waar het allemaal gebeurt

Bij een slechte dag heb ik volgens mijn hoofd overal pijn

Dus bij slechte dagen heb ik heel veel getreurd.

Burn-out is de naam......

                                                                 Arjan de Boer

Wilt u meer informatie of heeft u specifieke vragen? Neem dan gerust contact op.

Of maak direct een afspraak:
Bellen / Whatsapp / Mailen / Contactformulier

© 2020 Oefentherapie Noord

Hadewych Appeldorn - Oefentherapeut Cesar / Mensendieck