Coaching en Ontspanning

Het is belangrijk dat je een balans vindt tussen spanning en ontspanning. Spanning en drukte zijn niet ongezond, maar geen tijd vinden om te ontspannen is dat wel! Ontspannen kun je door beweging, door verandering van houding, door bewust te ademen of door je aandacht te verleggen. 

Heb je last van pijnlijke gedachten en gevoelens die je ervan weerhouden om te ontspannen? Acceptatie- en commitmenttherapie leert je hoe je negatieve en manieren van denken kunt herkennen en de principes van de acceptatie- en commitmenttherapie (ACT) kunt toepassen in je dagelijks leven . ACT is nauw verbonden met de cognitieve gedragstherapie en maakt onder meer gebruik van strategieën uit de mindfulness. 

  

Burn-out ontstaat als je jezelf overvraagt. Dat kan door het werk, dat kan door privé- omstandigheden, door langdurige pijnklachten, of door een angst van binnen uit. Het heeft te maken met weten wie je bent, en hoe je jezelf overvraagt.

Ontspanningstherapie en coaching/ ACT vraagt van je dat je naar jezelf te kijkt. Naar wie je echt bent, en wat goed voor je is; het leert je iets over je eigen balans. Je lichaam vertelt wat veel spanning geeft, en wil je laten voelen dat het anders kan.

FEITEN

Beweging geeft ontspanning, wanneer je soepel en vloeiend beweegt. Gespannen bewegen geeft vermoeidheid.

Houding: een goede houding maakt een groot verschil in belasting van spieren en gewrichten, en het is belangrijk om die houding zo ontspannen mogelijk vol te houden. Een goede houding geeft een prettig gevoel.

 

Ademhaling kan erg gehinderd worden door spanning; dat geeft een benauwd gevoel of kortademigheid, hyperventilatie, en soms paniek. 

Gedachten kunnen je laten piekeren. Een vicieuze cirkel die steeds meer spanning geeft.

 

"

 Wat is ontspanning...... dat is voor iedereen anders. Het belangrijkste van ontspannen is dat je naar je eigen lichaam luistert en daar naar handelt. Ontspannen kan in allerlei vormen, voor de een is dat in de vorm van sport voor de ander in de vorm van een avondje gezellig eten of een heerlijke wandeling. Middels sessies van Hadewych leer je goed om te gaan met je eigen lichaam en gevoelens. Tevens geeft ze je handvatten om daar mee om te gaan. Deze bestaan voornamelijk uit ontspanningsoefeningen om je goed bewust te laten maken met wat het met je lichaam en geest doet. Op ieder moment van de dag kun je deze oefeningen toepassen, door bv goed op je ademhaling te letten, je voeten goed laten op de grond zetten en je bewust te zijn van je houding. De sessies bij Hadewych zijn zeer ontspannen. Ze luistert naar je en speelt daar goed op in en is hetgeen ze aangeeft soms pijnlijk herkenbaar. Na een sessie van Hadewych heb je een super relaxed gevoel en kun je er weer tegenaan ;-) 

PS.

"

Wilt u meer informatie of heeft u specifieke vragen? Neem dan gerust contact op.

Of maak direct een afspraak:
Bellen / Whatsapp / Mailen / Contactformulier

© 2020 Oefentherapie Noord

Hadewych Appeldorn - Oefentherapeut Cesar / Mensendieck